MezoBotoks nedir?
MezoBotoks ter ve yağ bezlerinin yanı sıra yüz kaslarının yüzeysel tabakasını azaltmak için cilde çoklu küçük botoks dozları enjekte etmeyi içerir. MezoBotoks doğal güzellikleri korumayı amaçlar. Çok az miktarda botulinum toksin (botoks), vitaminler ve mineraller gibi cildi daha fazla hidratlama maddesi ile seyreltimiş bir içerikten oluşur. Daha sonra, bu karışım, ciltteki küçük kas liflerinin içine yüzdeki ince çizgi ve kırışıkları dolgu etkisi göstererek tedavi etmesi için mezotelyaptik yolla enjekte edilir. Kaybettiği hidrasyona kavuşan cilt, vitamin ve minerallerin de etkisiyle çizgilerinden kurtularak pürüzsüz bir hal alır.
MezoBotoks hem yüze hem de vücuda uygulanabilir
MezoBotoks, sadece yüzdeki çizgileri değil, aynı zamanda çok popüler alanlar olan dekolte, boyun ve elleri tedavi etmek için de kullanılabilir. MezoBotoks’un en belirgin etkileri pürüzsüz bir cilt, daha sıkı gözenekler, yüz kaslarının hareket yeteneğini korumak ve donuk bir ifade oluşturmadan, ışıl ışıl parlayan doğal bir görünüm oluşturmaktır.
Bu teknikle az miktarda botoks uygulanarak cildin üst yüzeyindeki ince çizgiler ve kırışıkların ortadan kaldırılması hedeflenir. Enjeksiyondan sonra hasta tüm kaslarını tamamen hareket ettirebilir ve ifade değişikliği yaşanmaz. Çatık çizgiler veya kaz ayakları daha belirgin durumdaysa MezoBotoks tedavisi soruna uygun bir şekilde planlanmalıdır.
MezoBotoks nasıl uygulanır?
“MezoBotoks”, cilt derisine papül siğne enjeksiyonu ile botulinum toksini uygulanması için kullanılan bir terimdir. Genellikle bu toksinler glabellar gibi alanları tedavi etmek için geleneksel olarak kullanılanlardan daha seyreltiktir ve bazı durumlarda hiyalüronik asit gibi mezoterapi ürünleri karışıma ilave edilir. Spesifik kasların değil, daha geniş alanların seyreltilmiş botulinum toksini enjektesi ile tedavi edilmesidir.
MezoBotoks’un avantajları nelerdir?
MezoBotoks’un dört avantajı vardır ve tüm cilt tipleri için başarıyla kullanılabilir. Her tür cilt yapısı için uygundur. Botulinum toksini, yüz damarlarının hareketini azaltarak ince çizgiler ve kırışıklıkların giderilerek cildin eski haline dönmesi için uygulanır. Ayrıca yüz konturunun iyileştirilmesi için de kullanılabilir. Botulinum toksini ciltteki kırışıkları giderirken, ekrin ter bezlerinin üretimini de engeller.
Mezoterapi ürünleri içermesi cildin genel sağlığına katkı sağlar
Yüz kasları, levatorlara (frontalis, zigomaticus major ve minor, levator labii superioris, alequai nasa, anguli oris) ve depressere (tedarikler, corrugator supercilii, orbicularis oculi, platisma, depressor anguli oris, depressor labii inferioris) olarak sınıflandırılır. Levatörler ve depresörler gençlikte dengelidir; ancak yaşlanma ile bu denge bozulur. MezoBotoks kas paketlerinden ziyade düz, tabaka benzeri kaslar için uygundur. Cildin zayıf ve gevşek olduğu yerlerde kullanılabilir.
Mezoterapi, nefertiti asansörüne alternatif olarak, platisma içine botulinum toksini enjekte edilerek ve posterior bantlara platizmanın aşağı doğru çekilmesini durdurur. Botulinum toksini, kolinerjik sempatik sinir lifleri tarafından innerve edilen ekrin ter bezlerini bloke eder. Apokrin ter bezleri, adrenerjik sempatik sinir lifleri tarafından etkilenmez, sinirlendirilir. Bu, enjeksiyondan sonra cildin daha pürüzsüz bir hal alması sağlanır. Bazı hastalarda aşırı yüz terlemesi ve burun hiperhidrozu için de botulinum toksini kullanılmaktadır.
Enjeksiyondan sonra hastalarda bölgesel düzelme, dinamik yüz çizgilerinde iyileşme görülür. Ve etkisi 4 ile 1 yıl arasında değişiklik gösterir. Yağlı cilde sahip olanlar için botulinum toksini tedavisi uygulanabilir. Yapılan araştırmalar % 91’lik bir kesimin, cildin yağ üretiminde de % 50 – 75’lik bir iyileşme görülüyor.